Gitte Mandrup er én af Danmarks HR meningsdannere.
Det er så vigtigt, at vi har Gitte.

Caroline Fiori Toft, tidl. CEO HRpeople

 • Få styr på basis HR-leverancer

 • Bliv skarp til at koble HR og forretning

 • Optimer samarbejdet mellem HR og forretning

 • Brug HR's kapacitet klogt

 • Stå stærkt i rollen som forretningens partner

 • Udfyld rollen som HR Chef med HR-lederskab og som leder for dit HR-hold

Bogen er opfølgeren til den populære HR-bog Perfekt Partnerskab.
Bestil bogen nu

Formlen for Forretningsdrevet HR er for

 • alle HR-professionelle, der ønsker at stå stærkere i samarbejdet med organisation og ledelse i virksomhedens forretningsenheder
 • HR-konsulenter med fokus på drift eller udvikling, HR Business Partnere og HR Chefer for en HR-funktion med HR-ansvar for virksomheden
 • HR-professionelle i den private og i den offentlige sektor, idet bogens forfatter har praktisk erfaring fra adskillige udviklingsforløb i store statslige institutioner, kommuner og private virksomheder

Formlen for Forretningsdrevet HR er det kompas, som du og resten af HR-holdet kan navigere efter, for at opnå en stærk position som værdifuld bidragsyder til virksomheden. Bogen er en solid samling af råd og redskaber med anvisninger til at forstærke HR's rolle som resultatskabende partner til virksomhedens forretningsenheder.

 

380 siders Forretningsdrevet HR håndbog for alle i HR

DEL 1: Det Forretningsdrevet HR fundament
Kapitel 1: Hvilken position har HR i din virksomhed?
Kapitel 2: Hvad er Forretningsdrevet HR?
Kapitel 3: Få styr på basis HR-leverancer
Kapitel 4: Bliv skarp til at koble HR og forretning
Kapitel 5: Samarbejdet med virksomhedens ledere
Kapitel 6: Brug HR's kapacitet og kompetencer klogt
Kapitel 7: Forretningsdrevet HR på kort formel

DEL 2: Rollen som forretningens partner
Kapitel 8: Partnerskab og partnerrollen
Kapitel 9: Brug din forretningsforståelse
Kapitel 10: Få styr på din argumentation
Kapitel 11: Partnerskab i medgang og modgang
Kapitel 12: Hvad er du drevet af i dit HR job?

DEL 3: HR Chef, HR-lederskab og leder for dit HR-hold
Kapitel 13: Dit fokus som HR Chef
Kapitel 14: Udvikling af en Forretningsdrevet HR afdeling
Kapitel 15: HR Partner model
Kapitel 16: Dit HR-lederskab

 


 

Om forfatteren

Gitte Mandrup er Forretningsdrevet HR Rådgiver, facilitator, sparringspartner og guide på online udviklingsforløb for HR Chefer og HR Business Partnere. Gitte har en vision om at nå ud til flest mulige HR-professionelle i Danmark. Derfor deler hun flittigt ud af inspiration og ideer, som hun har opnået gennem mere end 30 års erhvervserfaring som vice president i Novo Nordisk, Personaleudviklingschef på Det Kongelige Teater, HR Direktør på TV2 og siden 2007 som selvstændig rådgiver for HR funktioner i større private og offentlige virksomheder. I 2005 fik hun tildelt Ridder af Dannebrogordenen for sin indsats på Det Kongelige Teater. Hun er uddannet kemiingeniør og executive MBA. Hun er også forfatter til den populære HR-bog, Perfekt Partnerskab, der blev udgivet på Gyldendal Business i 2010.

 


 

 • Bettina Buch, EMA Operational Manager, People and organization, Novozymes
  Gitte Mandrup har en meget inspirerende måde at forklare den forretningsorienterede tilgang til HR på. Hendes modeller er let forståelige og understøttes af eksempler fra hendes praktiske erfaring fra egen HR ledelse, hendes arbejde med HR teams fra danske og internationale virksomheder samt krydret med ledelsesteorier. For alle HR interesserede er det en sund øvelse at blive udfordret på, hvorledes HR bidrager til forretningen. Gittes tilgang til, hvorledes HR bør arbejde i en virksomhed er unik i danske sammenhænge.
  Bettina Buch, EMA Operational Manager, People and organization, Novozymes
 • Anne Katrine Bauer, HR Business Partner, Danfoss
  Gitte er med sin “hands-on-tilgang”, sine skarpe spørgsmål og mange greb eminent til at tune ind på, hvordan vi som HR professionelle kan få fat i forretningen og tilføre værdi med vores indsatser på forretningens betingelser.
  Anne Katrine Bauer, HR Business Partner, Danfoss
 • Peter Grønvold Samuelsen, CEO, KNI A/S, Grønland
  Det har været vigtigt for KNI A/S at inddrage Gitte Mandrup og hendes sublime viden om Forretningsdrevet HR. Hver dag servicerer vores ansatte virksomhedens kunder. Derfor er det vigtigt, at HR træder i karakter og sikrer den nødvendige udvikling af medarbejderne, så de bliver i stand til at skabe merværdi for virksomheden. KNI har sammen med Gitte Mandrup arbejdet med et paradigmeskift i HR. Og det vi har ikke fortrudt.
  Peter Grønvold Samuelsen, CEO, KNI A/S, Grønland
 • Maria Newton, HR Partner, Gribskov Kommune
  Som team har vi ved hjælp af Gitte Mandrup’s ideer og værktøjer taget et kæmpe spring fra at være en traditionel stabsfunktion til en stabsfunktion med et kontinuerligt og naturligt fokus på forretningen og dermed kerneopgaverne i en kommune. Gennem merværdien og effekten af vores indsats ift. løsningen af kerneopgaven fokuserer vi nu på, hvad den enkelte daginstitution, skole eller plejehjem har brug for. Vi kigger ikke længere på HR ud fra et HR perspektiv, men fra et forretningsdrevet perspektiv.
  Maria Newton, HR Partner, Gribskov Kommune
 • Marjanne Grønhøj, Senior Vice President, HR, DEIF A/S
  Gitte Mandrup har været med til at transformere HR organisationerne i mange danske virksomheder ift business partnering, og det har vi i den grad brug for. Mange bruger begrebet business partner, men agerer fortsat i den gamle HR konsulentrolle, så der er fortsat brug for at missionere.
  Marjanne Grønhøj, Senior Vice President, HR, DEIF A/S
 • Jane Olga Melholt-Riggelsen, Ansvarlig for AU og Diplom i HR, KEA Kompetence
  Gitte er i danske sammenhænge med til at sætte dagsordenen for HR i praksis, og da hun samtidig er meget aktiv med aktuelle artikler, bøger og cases, er det kun naturligt at inddrage det i vores HR efteruddannelse. Når vi kompetenceudvikler vores studerende på Kea Kompetence's HR efteruddannelse, har vi fokus på at skabe værdi for forretningen og væk fra at arbejde med "HR for HR's skyld". Vi lader os inspirere af Gitte Mandrup’s tilgang til Forretningsdrevet HR, og bruger den til at udvikle de studerendes mindset og selvforståelse.
  Jane Olga Melholt-Riggelsen, Ansvarlig for AU og Diplom i HR, KEA Kompetence