Det vil glæde mig stort at følge dig tæt med sparring, inspiration og indspark til et stærkt Strategisk og Forretningsdrevet HR Lederskab – med fokus på, at du trives maksimalt i din rolle som HR-leder.

Min historie og indflyvning til HR

Passion som min drivkraft

På trods af min umiddelbare skæve vej til der, hvor jeg er i dag, er der er alligevel en rød tråd. Da jeg startede på Novo Nordisk som 22 årig håbefuld, nyuddannet kemiingeniør, havde jeg af gode grunde absolut ingen ledelseserfaring. Alligevel blev jeg leder for et analyselaboratorium.

Jeg var meget tændt af den analysemetode, vi brugte – og det var min passion for metoden, da var årsagen til min succes som leder og som samarbejdspartner med produktionen.

Det første forretningsdrevet partnerskab

Set i bakspejlet kan jeg se, at jeg håndterede samarbejdet mellem laboratoriet og produktionen som et forretningsdrevet partnerskab. I udgangspunktet er et analyselaboratorium, ligesom andre supportfunktioner, et forstyrrende led for forretningen, som skal have produkter hurtigst muligt gennem produktionen.

Da vi blev enige om, at laboratorium og produktion havde et fælles mål og ønske om at få insulin af høj kvalitet hurtigt ud til patienterne, var kimen til et forretningsdrevet partnerskab lagt.

Den tilgang til samarbejdet har jeg siden 1985 taget med mig i forskellige supportfunktioner som Kvalitetskontrol, Kvalitetssikring og HR.

Mine mange meninger om HR!

Gennem 17 år på Novo Nordisk fik jeg større ansvar og flere medarbejdere. Det gjorde, at jeg begyndte at få mange meninger om HR:

Enten var HR der ikke, når jeg havde brug for dem – eller også var de der alt for meget, når jeg ikke havde brug for dem

– når HR havde travlt med at presse på med alverdens HR programmer.

HUSK at dette var tilbage i 1985-2002; altså inden Dave Ulrich’s opråb til HR-folket om at være mere forretningsorienteret blev taget ind for alvor. Her er det nok vigtigt at tilføje, at jeg er super glad for mine 17 år på Novo Nordisk!

 

Gitte Mandrup's CV - erhvervserfaring, uddannelse og lidt mere

Selvstændig siden 2007

2018 Forfatter til Formlen for Forretningsdrevet HR, eget forlag

2016 Udgiver bogen The Leadership Capital Index af Dave Ulrich på dansk, eget forlag

2016 Lancerer online udviklingsforløb til HR Chefer & HR Business Partnere

2015 Tog et Bevidst Valg om at tilbyde online læring til gavn for flere HR professionelle

2014 Besteg Mont Blanc, 4.810 m

2013 Udgiver HR From the Outside In af Dave Ulrich på dansk HR Udefra og Ind

2012 Flytter til Kolding med min dejlige mand og 5 unger i alderen 12-18 år

2011 Starter med at klatre og bestige bjerge sammen med min mand – i en alder af 48 år.

2011 Nåede toppen af Kilimanjaro, 5.895 m

2010 Forfatter til Perfekt Partnerskab, Gyldendal Business

2009 Start på samarbejde med professor Dave Ulrich

2006 – 2009 Medlem af diverse bestyrelser (Danacare A/S, Teater Camp, Manova A/S, Q-Interline A/S, GIZA A/S)

2007 – 2009 Advisory Board Member, Master i Oplevelsesledelse, RUC

2007 Selvstændig Forretningsdrevet HR Rådgiver

Uddannelse & ansættelser

2006 TV 2 | DANMARK A/S, HR Direktør

2005 Ridder af Dannebrogordenen (for  min indsats på Det Kongelige Teater)

2004 – 2008 Advisory Board Member i Copenhagen Coach Center

2002 Det Kongelige Teater, Personaleudviklingschef & medlem af direktionen

2002 Executive MBA, Scandinavian International Management Institute

1997 Novo Nordisk A/S, Vice President QA (kvalitetssikring)

1990 Novo Nordisk A/S, Afdelingsleder QC (analyselaboratorier)

1985 Novo Industri A/S, Kemiker

1985 Kemiingeniør, DIA-K

1981 Mat-Bio Student, Vallensbæk Statsskole

Prøve kræfter som HR-ansvarlig

I stedet for at have alle mulige meninger om HR, besluttede jeg selv at prøve kræfter med HR-feltet. Det blev bare ikke på Novo Nordisk. Som et led i at rykke fra produktion til HR tog jeg en executive MBA.

Netop som jeg var ved at være færdig, fik jeg mulighed for at blive HR-ansvarlig på Det Kongelige Teater. Det var i 2002, hvor byggeriet til Operaen netop var igangsat.

Min passion for at hjælpe andre til succes

Jeg havde fem fantastiske år som personaleudviklingschef og medlem af direktionen på Det Kongelige Teater. Min læringskurve var stejl ved at skifte fra kvalitetsansvarlig i en farmaceutisk produktion til HR-ansvarlig på et teater.

Masser og masser af værdifuld læring om at drive forandringsprocesser – om at få tingene til at ske i et specielt miljø med mange forskellige personalegrupper, og i en utrolig spændende og udfordrende periode for Det Kongelige Teater som virksomhed og som organisation.

Jeg bidrog med et aftryk på teatrets organisation, som førte til, at jeg fik tildelt ridderkorset efter kun tre år som HR-ansvarlig.

Mange af mine læringspunkter er beskrevet i bøgerne Perfekt Partnerskab og Formlen for Forretningsdrevet HR.

En af de vigtigste opdagelser for mig, var min passion for at hjælpe andre ledere til succes med deres områder.

Min integritet sat på prøve

Efter Det Kongelige Teater havde jeg et kort visit som HR Direktør på TV2. Det var en periode med gang i: TV2 radio gik i luften (er senere lukket), TV2 News startede nærmest på trods og en række andre nye aktiviteter blev sat i værk.

Det var også en periode, hvor jeg lærte en del om mig selv, om at holde fast i mig selv og det, jeg står for. Selv om det var en kort periode på stationen, er jeg taknemmelig for den erfaring, jeg fik. Erfaring som jeg nu giver videre til andre HR ledere, der har brug for at holde fast i sin integritet.

Fra jobdrøm til drømmejob

Mens jeg var på Det Kongelige Teater blev jeg ofte inviteret til at holde foredrag og til at inspirere lederteams ved at dele mine erfaringer om at drive succesfulde forandringer til succes. Dér blev drømmen født om at gå selvstændig ved at dele ud af mine erfaringer.

Den drøm gik i opfyldelse for mig i 2007 – og lige siden har jeg levet min drøm som Forretningsdrevet HR rådgiver, sparringspartner for HR Chefer, mentor, coach, facilitator ved HR Transformationsprocesser og træner ved udvikling af HR Business Partnere.

Min tilgang – dit fristed

Brug mig som din personlige sparringspartner, konstruktive kritiker & udfordrer, ressourcefulde støtte og et fristed, hvor der ikke er noget på spil.

Ingen konkurrence. Ingen præstationskamp. Ingen, der dømmer inde eller ude.

Ingen, der lurepasser eller hugger til, hvis lejligheden byder sig.

Et fristed, hvor det er OK at være i tvivl om næste kloge træk.

Et fristed, hvor du kan teste vilde idéer og sætte (en ny?) kurs.

Et fristed, hvor du kan skabe det forkromede overblik, som du ikke altid har tid til i hverdagen.

Et sted, hvor du kan syreteste og få indspark til din argumentation og måske en business case for det, du gerne vil med HR i din virksomhed.

Du kan bruge mig til at spille bold opad, når du skal finde svar på vigtige spørgsmål.

Gitte Mandrup - HR Chef Sparringspartner

Min ambition er at bidrage, berige og bevæge dig til at foretage bevidste valg

Jeg brænder for at hjælpe ambitiøse HR Chefer succes, professionelt, personligt & privat – og jeg gør mit bedste for at være danske HR Chefers foretrukne sparringspartner.

  • Jeg tror på, at jeg kan finde ind til det, der har betydning for dig som HR-leder.
  • Jeg tror på, at jeg kan berige og bevæge dig til at foretage bevidste valg.
  • Jeg indgår kun i et samarbejde, hvis jeg selv tror på, at vi kan skabe resultater sammen.
  • Jeg siger nej tak til opgaver, der ligger uden for mine evner og min passion.
  • Jeg bringer læringspunkter og best practice fra HR-udviklingsprocesser i andre virksomheder i spil.
  • Jeg trækker på mine egne oplevelser som hhv linjeleder og HR-ansvarlig i markante virksomheder.

Siden 2007 har jeg trænet HR-teams og 1000-vis af HR Business Partnere i private og offentlige virksomheder.

Det har givet masser af erfaringer, som du får adgang til i dit sparringsforløb.

Er vi et stærkt match?

Jeg vil hellere end gerne hjælpe dig med strategisk sparring, redskaber, sætte og justere retning for dig selv og dit HR-lederskab, for dit HR-hold og for den strategisk HR-indsats i din virksomhed.

Lad os tale sammen, så vi kan finde ud af, om vi er det stærke match, jeg tror, vi er.

Fokus for vores samtale er naturligvis, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig med de udfordringer og ambitioner, du har som HR Chef.

Lad os tale sammen om, hvad du har brug for

Gitte Mandrup - Din HR Chef Sparringspartner & Coach

Du kan også starte med GRATIS inspiration til Dit HR Lederskab

Email Subscription Form
Dit HR Lederskab - modtag inspiration i din inbox