
- Publisher: gittemandrup | Forretningsdrevet HR
- Editor: Gitte Mandrup
- Edition: 1
- Available in: Hardback
- ISBN: 9878799620227
- Published: 01/05/2013
HR Udefra og Ind – Seks kompetencer for fremtidens HR
Dansk oversættelse af
HR from the Outside – Six Competencies for the Future of Human Resources
skrevet af Dave Ulrich, Wayne Brockbank, Jon Younger og Mike Ulrich, McGraw-Hill, 2012
Sjældent har jeg (Gitte Mandrup) læst en bog som HR Udefra og Ind med så omfattende og anvendelige råd med praktiske greb til, hvordan HR ledere, HR konsulenter, HR Business Partnere og alle HR professionelle – både kan og skal – få endnu bedre fat i den forretningsmæssige del af virksomheden.
Siden 1990’erne har professor Dave Ulrich og mange flere talt med store bogstaver til HR om at bidrage tydeligere til forretningens resultater.
HR er i nogen grad lykkes med at blive forretningsorienteret og sidde med ved bordet, hvor retningen for virksomheden sættes og vigtige beslutninger tages. Men der er stadig plads til forbedring.
6 vigtige HR-kompetencer & HR-roller
Forbedring kræver handling, og det får du via indsigter og redskaber i HR Udefra og Ind, som er bygget op om seks vigtige HR roller og kompetencedomæner for fremtidens ambitiøse HR professionelle:
- Strategisk angrebsspiller
- Troværdig indpisker
- Kapabilitetsudvikler
- Forandringsmester
- HR innovator & integrator
- Teknologifortaler
HR Udefra og Ind er baseret på resultater fra et globalt studie med mere end 20.000 respondenter. Konklusionerne leder frem til en HR kompetencemodel, der tager afsæt i ovenstående seks HR kompetencer for fremtiden.
Gode cases, grundige refleksioner, masser af redskaber og procesbeskrivelser, kloge overvejelser og værdifulde råd, giver svar på følgende spørgsmål:
- Hvad bør HR professionelle kunne, vide og gøre for at blive opfattet som effektive?
- Hvad bør HR professionelle kunne, vide og gøre for at forbedre virksomhedens succes?
- Hvad bør HR-afdelinger fokusere på for at forbedre virksomhedens præstationer og resultater?
Hvis du læser HR Udefra og Ind og tager bogens budskaber ind, er der ikke længere undskyldninger for ikke at vise handling, blive integreret i forretningen og bidrage til fremdrift og resultater, på lige fod med øvrige bidragsydere i virksomheden.
Maya Drøshler, HR Blogger
Hvis du søger en HR bog, som rådgiver om teamudvikling, rekrutteringspraksisser, MUS og den slags kan jeg med det samme sige, at HR- og Management guruen Dave Ulrichs seneste bog, HR Udefra og Ind, ikke er noget for dig. De klassiske HR discipliner bliver ikke berørt og de er heller ikke bogens anliggende. I stedet får du en business bog, som handler om at drive forretning. Koblingen til HR er den enkle, at forretning drives af mennesker. Men bortset fra det kan bogens publikum i lige så høj grad findes blandt ledere, forretningsudviklere og andre med interesse for den menneskelige side af virksomhedsdrift som blandt HR professionelle.
HR udefra og ind tilbyder en sober, solid og evidensbaseret gennemgang af HR professionens nuværende helbredstilstand samt en forholdsvis u-flippet prognose for fremtidens HR arbejde. Hvis du er interesseret i at læse om HR’s aktuelle status og nogle af de trends, der kommer til at præge HR professionen i de kommende år, er bogen klart anbefalelsesværdig.
Kilde: HR Forretning
Dorte Bjerregaard Jensen, Specialkonsulent, Personaleafdelingen, Gladsaxe Kommune
Bogens titel bærer pointen: HR skal forstå og reagere på det, der udefra påvirker organisationen. Ellers kan HR ikke for alvor skabe værdi inde i de organisationer, de arbejder for. I det budskab ligger et vink med en vognstang om at skærpe HR tiltagene, så de påvirker organisationen målrettet og ikke med spredehagl. Bogen er en opfordring til at udvælge og prioritere netop de indsatsområder, der er kritiske for at organisationen kan levere varen fremover. Hvilket kræver, at man formår at nedprioritere eller afvikle indsatser, der ikke gennemføres på et velargumenteret grundlag. Den slags knapt-så-målrettede HR-indsatser kender vi sikkert alle sammen, og derfor ved vi også, at sådanne “darlings” ikke altid nemt lader sig slå ihjel.
Redskabet til at komme overflødige HR praksisser til livs og komme til sagens kerne synes da også, at være HR afdelinger med superhelt-agtige chefer og medarbejdere, der behersker sin metier i en sådan grad, at forfremmelse til topleder må være lige om hjørnet. Med fare for at fremstå uambitiøs, så oplever jeg bogens samlede fordringer til den HR professionelle som temmelig overvældende, og følelsen af både individuel og kollektiv utilstrækkelighed er nærliggende. Men hvis man indtager bogens krav, opfordringer og indsigter i mere overskuelige doser, er der meget inspiration at hente. Også selvom bogen klart taler ind i en global, kommerciel virkelighed på en måde, der ligger et stykke fra den lokale, politisk ledede virkelighed, jeg opholder mig i.